Haydn Jeugd Strijkorkest

Een benefietconcert door het Haydn Jeugd Strijkorkest in de Kruiskerk, Delfzijl. Op het programma stukken van Bach, Leoš Janáček, Jan Meiborg, Gustav Mahler en Nino Rota. Het optreden wordt georganiseerd door Lionsclub Apppingedam, en de opbrengst gaat naar een aantal goede doelen.

Voorafgaand aan het concert en tijdens de pauze zullen zangleerlingen van IVAK een aantal klassieke liederen ten gehore brengen.

Over het HJSO:

Het Haydn Jeugd Strijkorkest, opgericht in 1989, is een jeugdstrijkorkest in Noord-Nederland met de ambitie om een hoog muzikaal niveau te bereiken. Het orkest staat onder leiding van Jan-Ype Nota en is samengesteld uit violen, altviolen, celli en contrabassen. De stichting Haydn Jeugd Strijkorkest stelt zich ten doel het opsporen en begeleiden van extra getalenteerde jonge strijkers in de leeftijd van 9 t/m 19 jaar. Toelating tot het Haydn Jeugd Strijkorkest is mogelijk na een auditie. Het Haydn Jeugd Strijkorkest biedt het jong talent training in samenspel en begeleidt de leden zo mogelijk tot het niveau van de muziekvakopleiding.

Locatie: Kruiskerk, Delfzijl
Toegang: 10,-
Aanvang: 19.15 uur