Instrumenten uit de kast

IVAK de Cultuurfabriek organiseert in het kader van het provinciale project De Toon Zetten in het voorjaar van 2015 de nascholing Instrumenten uit de kast. Een nascholing voor leerkrachten basisonderwijs die behoefte hebben aan praktische handvatten om meer met muziek te doen in de klas.

In drie lessen van anderhalf uur leert u hoe u van een eenvoudig lied een spel kunt maken van maat en ritmes, en hoe u daarbij ritme-instrumenten in kunt zetten. U krijgt ideeën aangereikt om op een aanstekelijke manier met uw groep muziek te maken. Verder komen aan de orde: speelmanieren van ritme-instrumenten en boomwhackers, het notenschrift en eenvoudige akkoorden, websites voor het digibord, tips en trucs. Bovendien wordt de cursus ondersteund door een Facebook-groep waarin leerkrachten en de cursus-docent elkaar praktische hulp kunnen bieden.

Er is een aparte nascholing voor leerkrachten van de onderbouw (gr 1-4) en van de bovenbouw (gr 5-8), en er is een gezamenlijke terugkom-middag voor alle groepen die de cursus hebben gevolgd.

Instrumenten uit de kast wordt aangeboden op locaties in Veendam, Zuidhorn en Delfzijl. Het betreft steeds 3 bijeenkomsten met één week ertussenin (om het geleerde in de praktijk te brengen.

Klik hier om aan te melden.