Paraplu

Zaterdag 9 juni – Theater de Molenberg Delfzijl

Paraplu is de gezamenlijke eindpresentatie van het kinderkoor van docent Els Groen, de streetdance groep van Fenny Leirissa en de kinder- en jeugdtheatergroepen van Therese Bekink. Deze gezelschappen zijn allemaal onderdeel van IVAK de Cultuurfabriek. Zij bundelen dit jaar hun krachten onder het motto Een paraplu – vele verhalen.
Voor de pauze wordt Mary Poppins opgevoerd, een vrolijke minimusical met een keur aan scènes, liedjes en dansjes die samen en om beurten door koor, dansgroep en kindertheatergroep worden uitgevoerd.

Hun optreden wordt gevolgd door het fantasievolle verhaal Wat nu PLU?. In dit toneelstuk schuilen twee heel gewone meisjes samen onder een paraplu, het gaat waaien en waaien en waaien ….. en vervolgens gebeuren er steeds vreemdere dingen. Het stuk wordt uitgevoerd door de kindertheatergroep.

Na de pauze is het tijd voor het grote gebaar. Eerst wordt Opa’s verjaardag (jongeren 1) opgevoerd, daarna volgt ‘De erfenis’ (jongeren 2). In beide stukken blikken families terug, met als gevolg tal van intriges, familiedrama’s, audities en nog veel meer verrassende scènes. Spanning, emoties en humor wisselen elkaar in sneltreinvaart af. Het lijkt alsof de scènes allemaal los van elkaar staan, maar uiteindelijk zal toch blijken dat …..?! Met in de hoofdrol: de paraplu.

Regie/productie: Therese Bekink
Dirigent kinderkoor: Els Groen
Choreografie: Fenny Leirissa
Projecties: Jos Boerjan
Muziek: Kees Steketee