Het Kinderorkest treedt op in Brede School Tuikwerd

Donderdag 24 april zal Het Kinderorkest van IVAK haar eerste optreden houden in Brede School Tuikwerd. Het Kinderorkest staat onder leiding van dirigent Hermien Aartsen die met diverse andere ensembles reeds heeft bewezen de bezielende motor te kunnen zijn van een amateur-ensemble. Bij dit eerste optreden van Het Kinderorkest wordt samengewerkt met de jongerentheatergroep van IVAK. Samen presenteren zij een programma van ongeveer een uur dat in het teken staat van het Wilde-Westen!

Bij het optreden worden o.a. stukjes van de filmmuziek van ‘Once upon a time in the West’ opgevoerd. De jonge orkestleden worden muzikaal ondersteund door Jaap van den Hoofdakker (banjo, ukele), Liesbeth Blaauw (contrabas) en Wim Baarschers (drums). De jongerentheatergroep van docent Therese Bekink vult het programma aan met korte thematische sketches en scenes. Een ‘avondje’ muziektheater dus voor ouders, familie, vrienden en klasgenoten. En natuurlijk voor de kinderen en ouders van Brede School Tuikwerd, die getuige kunnen zijn van het hoge niveau dat jonge kinderen in korte tijd kunnen bereiken onder professionele muzikale leiding. Toegang is gratis.

Het nog prille Kinderorkest moet op termijn uitgroeien een volwaardig ensemble waarin kinderen van 7 tot 12 jaar samen leren spelen én leren samenspelen. Het is een eigentijdse aanvulling op individuele muzieklessen, bedoeld om kinderen zelf te laten ervaren hoe vreselijk leuk en inspirerend het is om samen muziek en theater te maken.