Brede scholen Delfzijl

Oost West Noord Best! (2011)


 
Dit project was het startpunt voor het werken aan een nieuwe onderwijsvisie vanuit de doelstellingen van de Brede School Noord in Delfzijl. Het nieuwe gebouw werd op 1 maart 2011 in gebruik genomen. Het gebouw huisvest twee basisscholen, Kids2b kinderopvang, een grote sporthal, een jongerencentrum ,multiculturele organisaties en een Buurthuis. Speerpunten van het project waren ondermeer het werken vanuit meervoudige intelligenties, taal/lezen en het stimuleren van ontmoeting, uitwisseling en samenwerking tussen scholen/gebruikers en de wijkbewoners.

Eind juli 2011 was de Brede School Noord een week lang het decor van bijzondere presentaties op gebied van sport, kunst en cultuur, culminerend in een multicultureel festival op de slotdag. Op het vlak van cultuuronderwijs kregen de basisschoolleerlingen en de kinderopvang een gevarieerd aanbod aangeboden in ‘passiewerkplaatsen’, begeleid door leerkrachten, IVAK-kunstenaars en consulenten. Dit mondde uit in diverse presentaties, de tentoonstelling Het Verhalenkabinet en een Megalunch voorbereid door de Passiewerkplaats Voeding. Tijdens het multicultureel festival op de slotdag werd ook de officiële opening van de Brede School Noord verricht door burgemeester Emme Groot.

Allemaal Anders, Iedereen Gelijk (2012)

Talentontwikkeling/Meervoudige Intelligenties, de drager van het project Oost West Noord Best!, kreeg concreet vorm in het project Allemaal anders, iedereen gelijk. Gedurende de projectweken werden onder schooltijd kinderateliers georganiseerd waarin leerlingen in verschillende technieken werkten aan het thema. Het project werd afgesloten met een kunstmanifestatie in april 2012. 

Naschools Samenwerkingsconvenant gemeente Delfzijl

Naschools Samenwerkingsconvenant, uniek in Nederland
In de gehele gemeente Delfzijl krijgen alle kinderen van 0-12 jaar vanaf januari 2011 na school activiteiten aangeboden die variëren van culturele activiteiten tot sporten en koken. Dat staat in het Naschools Samenwerkingsconvenant Gemeentebreed, dat ondertekend werd door de gemeente, de basisscholen, SWD, Huis voor de Sport Groningen, IVAK, Kinderopvangorganisaties, GGD en Biblionet Groningen. Alle activiteiten worden per gebied (7 gebieden) 4 x per jaar via een activiteitenladder aangeboden.

– Klink hier voor naschoolse activiteiten

Promofilm naschools aanbod van het Huis van de Sport, Stichting Welzijn & Dienstverlening en het IVAK de cultuurfabriek in Delfzijl.
Informatie: 0596 65 45 55 / m.sluiman@s-w-d.nl of a.borghuis@hvdsg.nl.

Voor meer informatie over de brede scholen in Delfzijl en het programma van naschoolse activiteiten per brede schoo, ga naar www.bredescholendelfzijl.nl.

  • Agenda

  • Nieuwsbrief

    U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief.