Kinderproeflokaal voor herhaling vatbaar

Afgelopen zaterdag heeft IVAK de Cultuurfabriek voor het eerst succesvol de nieuwe activiteit Kinderproeflokaal georganiseerd voor kinderen tot 12 jaar.

Kinderproeflokaal is een aanvulling op het Open Huis dat IVAK traditioneel organiseert aan het begin van het cursusseizoen in september en januari. Waar bij Open Huis aandacht is voor het hele brede pakket van lessen en cursussen dat IVAK in huis heeft, is het karakter van Proeflokaal kleinschaliger en gericht op zelf ontdekken en meedoen aan verschillende workshops. Minder kijken en meer doen! Voor kinderen blijkt deze opzet zeer geschikt omdat ze de gelegenheid en rust krijgen om zich een tijdlang te focussen op één onderwerp en daarbij ook op maat gesneden tekst en uitleg krijgen, bijvoorbeeld over digitale fotografie, koorzang of theatersport. De docenten kunnen zich in de opzet van Proeflokaal op de deelnemers van de workshop concentreren zonder onderbroken te worden door vragen van binnenlopende belangstellenden. Proeflokaal zal zodoende zeker herhaald worden, mogelijk ook voor vowassenen en – in een aangepaste vorm – voor jongeren.

Met de organisatie van Proeflokaal kan het tweede deel van het seizoen voor de korte cursussen van start. Voor belangstellenden is er bij een beperkt aantal cursussen nog plaats, zowel bij cursussen voor kinderen, jongeren als volwassenen.