Schoolvoorstellingen

Het IVAK verzorgt muziek- en theatervoorstellingen variërend van grootschalige Kinderboekenweekvoorstellingen in gymzalen en/of buurtcentra tot ‘kofferbakvoorstellingen': intieme meespeelvoorstellingen die gespeeld worden op school, in de peuterspeelzaal, kinderopvang of BSO. Hieronder een greep uit de voorstellingen. 

Introductie Kinderboekenweek – Hendriksen, EllisLeerkrachten

Introductie Kinderboekenweek

In samenwerking met de bibliotheek organiseert het IVAK een introductiebijeenkomst op woensdag 14 september 2016. Tet Luursma van de bieb presenteert dan o.a. de Kinderboeken top 10. Tijdens de Kinderboekenweek 2016 staan opa’s en oma’s centraal onder het motto Voor altijd jong. De 62ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 5 t/m 16 oktober 2016. De 87-jarige Dolf Verroen schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2016. Prentenboek van de Kinderboekenweek wordt gemaakt door Floor Rieder.
Consulent
Hendriksen, Ellis


Introductie Nationale Voorleesdagen – Hendriksen, EllisLeerkrachten

Introductie Nationale Voorleesdagen

In samenwerking met de bibliotheek Delfzijl organiseert het IVAK een introductiebijeenkomst op dinsdag 10 januari 2017 om 16.00 uur. De Prentenboeken Top 10 wordt gepresenteerd en leerkrachten krijgen een voorproefje van de muzikale meespeelvoorstelling van het IVAK waarin het Prentenboek van het Jaar centraal staat.

Leerkrachten van de onderbouw en leid(st)ers van peuterspeelzalen zijn van harte welkom op deze bijeenkomst.

Consulent
Hendriksen, Ellis


Voorstelling bij De Nationale Voorleesdagen – Hendriksen, EllisGroep 1, Groep 2

Voorstelling bij De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal bedoeld voor de jongste kinderen. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen.
Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hun heel veel plezier! 

In samenwerking met de bibliotheek Delfzijl organiseert het IVAK een introductiebijeenkomst op dinsdag 10 januari 2017. De Prentenboeken Top 10 wordt dan gepresenteerd en leerkrachten krijgen een voorproefje van de muzikale meespeelvoorstelling van het IVAK waarin het Prentenboek van het Jaar centraal staat. Deze intieme voorstelling wordt gespeeld vanaf woensdag 18 januari 2017 in peuterspeelzalen, kinderopvangcentra en op basisscholen.

Consulent
Hendriksen, Ellis
Extra kosten
165 euro per voorst. max 30 lln
Bijzonderheden
Een voorstelling voor peuters en kleuters. Scholen die niet in de commissie Schoolcultuur zitten betalen 165 euro voor de voorstelling.


Voorstelling bij Kinderboekenweek – Hendriksen, EllisGroep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8

Voorstelling bij Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek 2016 staan opa’s en oma’s centraal onder het motto Voor altijd jong. De 62ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 5 t/m 16 oktober 2016. De 87-jarige Dolf Verroen schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2016. Prentenboek van de Kinderboekenweek wordt gemaakt door Floor Rieder. De voorstelling wordt gespeeld van 26 september t/m 14 oktober 2015.

De introductiebijeenkomst vindt plaats op woensdagmiddag 14 september in samenwerking met de bibliotheek.

Consulent
Hendriksen, Ellis
Extra kosten
3 euro per leerling