Op zoek naar
verbinding?

Het IVAK is hét centrum voor kunst & cultuur in de DAL-regio. Naast het ondersteunen van cultuuronderwijs houden wij ons bezig met de plaatselijke amateurkunst.  Als netwerkorganisatie werken wij samen met kunstdocenten, kunstenaars, culturele instellingen, verenigingen en vele anderen. Gezamenlijk ontwikkelen we nieuwe activiteiten en projecten die bijdragen aan een bruisende omgeving, en zoeken we naar nieuwe verbindingen.

Ook geeft IVAK advies over welke fondsen er zijn voor amateurkunstenaars en beschikken we tevens over een eigen fonds, gericht op nieuwe initiatieven. Wij doen dit omdat kunst en cultuur bijdragen aan het geluksgevoel en de persoonlijke ontwikkeling van mensen.

Docenten en cursisten

Kunstdocenten en verenigingen die aangesloten zijn bij het IVAK kunnen zich promoten via onze kanalen en gebruik maken van onze locaties en ons netwerk. Wij ondersteunen lokale amateurkunstenaars, zodat zij zich kunnen richten op hetgeen zij het liefst doen: maken en lesgeven.


zoek een docent
 
 
 

Financiële
ondersteuning

In de gemeentes Delfzijl, Appingedam en Loppersum zijn er een aantal mogelijkheden om aanvulling te krijgen op de aanschaf van instrumenten en het lesgeld voor cursussen muziek, theater, dans en beeldend. Ben je benieuwd of je hiervoor in aanmerking komt? Klik dan even door!

lees meer
 

Amateurkunstfonds

Het IVAK draagt graag bij aan mooie initiatieven binnen de amateurkunst, gericht op ontwikkeling en samenwerking. Binnen de DAL-gemeenten is hier een fonds voor. Meer weten? Wij helpen je graag verder.

lees meer