Algemene informatie

Stichting IVAK is hét kunst en cultuurcentrum in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Wij  adviseren en ondersteunen scholen in de DAL-regio met het inhoudelijk vormgeven van cultuuronderwijs. Tevens zijn wij het regionale platform voor amateurkunst: we ondersteunen deze groep middels lesruimtes, een interessant netwerk, onze marketingmiddelen, ons platform en gaan graag verbindingen met ze aan!

Samenwerken

Stichting IVAK is een netwerkorganisatie: zij bestaat uit een klein, enthousiast team dat samenwerkt met een veelheid aan partners in de regio (scholen, kunstenaars, kunstdocenten, instellingen en verenigingen). Samen met deze partners ontwikkelen we graag nieuwe activiteiten en projecten die een bijdrage leveren aan het culturele klimaat in de omgeving.

Het doel van het IVAK is om vraag en aanbod binnen kunst en cultuur bij elkaar te brengen en te ondersteunen. Dit omdat wij geloven dat kunst en cultuur je leven kleur geven en mensen vrolijker en gelukkiger maken. 

 

Wat wij doen

IVAK brengt kunst & cultuur dichtbij de mensen. We helpen mensen om uiting te geven aan wie ze zijn, zich te ontwikkelen en te genieten van hun passie.

IVAK geeft energie aan de regio door mensen met vernieuwende culturele initiatieven in aanraking te brengen.

IVAK verbindt culturele initiatieven met elkaar en helpt ze hier toekomst aan te geven.

IVAK onderhoudt en voedt netwerken van culturele professionals, amateurverenigingen, cultuur en

welzijnsorganisaties, scholen, geldverschaffers, vrijwilligers en andere belanghebbenden.